به گزارش قدس آنلاین، مسعود فیروزی با اشاره به اینکه «باید بدانیم در جهان تبعیضهایی به سالمندان روا میشود»، گفت: این تبعیضها میتواند در سه سطح رخ دهد. اولین تبعیض، تبعیضی است که سالمندان به خود روا میدارند. دومین تبعیض، تبعیضی است که از سمت خانوادههایشان صورت میگیرد و سومین تبعیض، تبعیضی است که جامعه انجام میدهد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در خصوص توسعه نیز اظهار کرد: استفاده از تجربیات افراد سالمند برگ برندهای است که میتواند مسیر توسعه را هموار کند.
فیروزی ادامه داد: توسعهیافتهترین کشورها بیشترین نرخ سالمندی را دارند. در ایران نیز سیستانوبلوچستان جوانترین شهر و گیلان پیرترین شهر شناخته شده است.
وی در خصوص بحث سالمندی پویا گفت: نرخ سالمندی در سال 1420، 25 درصد رو به افزایش خواهد بود و در سال 1430، به 35 درصد میرسد. باید از الان برای جوانان کاری کرد تا آنان به موادمخدر گرایش نداشته باشند و به بهداشت جسمی و روانی آنان توجه شود. اگر از سالمندشدن جامعه میترسیم باید برای جوانان جامعه برنامه داشته باشیم.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در خصوص آمار سالمندی نیز اظهار کرد: آمار سالمندی در خراسان 9.5 درصد است و درباره تفکیک جنسیت سالمندان اطلاعات دقیق و جزئی نداریم و باید اطلاعات از سازمان آمار گرفته شود، اما به علت اینکه امید به زندگی زنان بیشتر است، احتمالاً خانمها بیشتر از مردان هستند.
وی درباره سرانه و خدماتی که به سالمندان داده میشود، گفت: هر دستگاهی باید با توجه به وظایفش، نقشی را در خصوص سالمندان ایفا کند. سازمان بهزیستی به افرادی که بابت سالمندبودنشان دچار معلولیت شده باشند، برایشان تشکیل پرونده معلولیت میدهند و خدماتی که به افراد معلول داده میشود در اختیار این افراد نیز قرار میگیرد.
انتهی پیام
نظر شما